Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ciocanitoarea ciocane de 20 de ori pe secunda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Examen. Profesorul:
- Iarasi, nu v-ati pregatit? Data trecuta mi-ati promis ca in acest semestru veti fi un om nou...
Studentul:
- Eu am devenit un om nou, dar si acesta s-a dovedit un lenes.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Luni, 16 mai, a inceput la Brasov, sesiunea speciala a examenului national de bacalaureat

17 Mai 2016


Colegiul „Nicoale Titulescu” din Brasov gazduieste, în perioada 16 - 27 mai, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu din loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru liceenii care sustin admiterea în universitatile din strainatate în aceeasi perioada cu prima sesiune a bacalaureatului.



Pentru sustinerea examenului în sesiunea speciala s-au înscris 237 de elevi de clasa a XII-a, aflati în pregatire sau în etapele de selectie pentru alcatuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internationale pe discipline, cât si la diverse competitii sportive (campionate europene sau mondiale de juniori etc.), precum si în situatia de a participa la examene de admitere în universitati din strainatate.



Sesiunea speciala a început astazi, 16 mai, si va continua marti, 17 mai, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna/limba materna. În zilele de 18 si 19 mai este programata evaluarea competentelor digitale, iar în 20 si 21 mai se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala.



Probele scrise au urmatorul calendar: 23 mai (limba si literatura româna), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului si specializarii), 26 mai (limba si literatura materna). Afisarea primelor rezultate, la sediul Colegiului „Nicolae Titulescu", este prevazuta pentru data de 26 mai (pâna la ora 18:00).



Contestatiile pot fi depuse în cursul aceleiasi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. Acestea vor fi solutionate în data de 27 mai, zi în care vor fi afisate si rezultatele finale.



Precizam ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adreseaza elevilor care îndeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si au facut dovada ca:



a) au fost acceptati, în etapa preliminara, la universitatile  din strainatate care le solicita pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;



b) probele de admitere sunt programate în acelasi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016.



Elevii care sustin examenul de bacalaureat în sesiunea speciala îsi asuma întreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care sunt elaborate subiectele de examen.



Sursa: edu.ro 



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri