Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Nectarul era bautura oferita zeilor la ospete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotii in pat, amandoi citind o carte. La un momentan dat,
ea se uita spre el si il intreaba:
- Auzi, eu daca mor, te vei recasatori?
- Esti normala? Ce e cu intrebarea asta?
- Acum mi-a venit! Deci, ce vei face?
- Esti culmea. Cum pot sa iti raspund la asa ceva?
- Hai zi ca nu ma supar!
- Nu stiu... Probabil. Dupa un timp... Sincer nu ma pot
gandi la asa ceva acum.
- Ok!
Dupa un timp, sotia revine.
- Si va dormi in patul nostru?
- Femeie, nu esti normala. Ce sunt cu intrebarile astea?
- Chestii de-ale mele.
- Chiar nu am habar. Crezi ca ma pot gandi la asemenea
situatie?Probabil ca va dormi cu mine, aici... Nu stiu...
Lasa-ma sa citesc!
- Bine...
Dar ea tot nu se lasa cu intrebarile si revine.
- Dar va purta si hainele mele?
- Hai ca esti culmea! Alte ganduri nu ai?
- Curioziate, nimic mai mult!
- Posibil, nu stiu. Nu cred... Poate unele... Of, ce
intrebari ai azi!
- Aham, ok.
Stau ei ce stau, si ea revine
- Dar va conduce masina mea?
- Nu ca nu are carnet...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Locuri "garla" in liceele din Capitala

10 August 2005
Dupa rezolvarea situatiilor speciale aparute in urma repartizarilor computerizate, la nivelul Capitalei au ramas neocupate circa 2600 de locuri in licee si aproximativ 370 de locuri in scolile de arte si meserii. Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, in perioada 1-6 august, comisia de admitere a municipiului Bucuresti a rezolvat aproximativ 300 de situatii speciale aparute dupa repartizarea computerizata. In aceasta perioada, 279 de absolventi ai claselor a VIII-a au depus cereri de distribuire sau redistribuire. Dintre acestea, doua solicitari vizau transcrierea gresita de catre operatori a unor coduri de pe fisa originala de optiuni in baza de date computerizate, acestea nefiind observate la verificarea fisei-martor tiparite de calculator. In ambele cazuri, comisia de admitere a acceptat solicitarea de redistribuire conform fisei de optiuni, repartizandu-i pe cei doi candidati (ambii cu medii de admitere peste 8.00) la liceul si specializarea corespunzatoare primului cod inscris in fisa la care ar fi fost admisi in mod normal, in absenta codului eronat.

32 de gemeni redistribuiti

Alti 32 de elevi au solicitat redistribuirea pe un loc in clasa in care au fost admisi fratii lor gemeni, potrivit regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Numai doua dintre solicitarile de acest tip au fost respinse, in ambele situatii unul dintre frati neavand promovate testele nationale, dar cerand totusi redistribuirea la liceu, alaturi de geamanul sau.

O suta de candidati au solicitat redistribuirea pe locuri ramase libere, pentru apropiere de domiciliu sau din motive medicale. Dintre acestea, 35 au primit raspuns negativ, in cele mai multe cazuri cererile vizand anumite licee si specializari, la care ultima medie de admitere (respectiv de absolvire) era mai mare decat media candidatului ce solicita redistribuirea. In alte doua cazuri, solicitarea de redistribuire nu a putut fi solutionata deoarece fusesera ocupate in prealabil toate locurile disponibile la specializarile solicitate, in limita a 30 de elevi la clasa, potrivit Metodologiei.

Alti 34 de candidati, care nu obtinusera un loc in urma repartizarii computerizate, au solicitat distribuirea lor pe locuri ramase libere, toti fiind declarati respinsi la testele nationale. Fiecare solicitant din aceasta categorie a obtinut un loc in scolile de arte si meserii, candidatii fiind distribuiti in functie de solicitare, respectiv in apropiere de domiciliu.

75 de cereri apartineau unor candidati ce obtinusera initial un loc intr-una din cele doua etape de repartizare computerizata, dar care nu isi depusesera dosarele de inscriere in termenul prevazut de Metodologie (28 iulie), pierzand astfel locul obtinut. Toate cele 75 de cereri au fost solutionate de Comisia de admitere, in cele mai multe situatii candidatii fiind redistribuiti pe aceleasi locuri pe care fusesera repartizati computerizat sau in sectorul de domiciliu, in functie de solicitare. Numai 4 din aceste cereri apartineau unor absolventi ai claselor a VIII-a ce promovasera testele nationale, acestia fiind redistribuiti pe locuri la liceu.

36 de candidati au depus cereri neinsotite de documente care sa ateste media de admitere/de absolvire, sau care sa demonstreze ca au domiciliul in Capitala (in cazul absolventilor scolilor generale de pe raza altor judete), informatiile prezentate de ei in cereri neputand fi verificate nici prin consultarea bazelor de date computerizate, sau cereri care nu fac obiectul Comisiei de admitere, potrivit Metodologiei. Toate aceste solicitari au fost respinse, petentii urmand sa primeasca raspuns scris din partea comisiei, sugerandu-li-se totodata modalitatile de rezolvare a problemelor respective (de exemplu, reinscrierea repetentilor in aceeasi unitate de invatamant sau intr-o alta, potrivit Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor scolare), dupa caz. "Dintre cele 279 de cereri, numai 73 au fost respinse, adica aproximativ 26%. In toate situatiile s-a tinut cont de criteriul referitor la media de admitere si nu s-a depasit numarul maxim de 30 de elevi la clasa, conform metodologiei de admitere", se mentioneaza in comunicatul ISMB.

Absolventii care n-au fost repartizati din diferite motive in nici una din etapele stabilite prin metodologie, pot depune cereri la registratura ISMB, urmand a fi repartizati pe locurile ramase libere in scolile de arte si meserii, dupa 1 septembrie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri