Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prin transpiratie eliminam 247 de substante toxice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Din ce beau vampirii bauturile preferate?
R: Din eprubete de analize de sange.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Liceeni din medii defavorizate fac pregatire gratuita pentru examenul de BAC si admiterea la facultate

03 Decembrie 2020

Scoala de Valori lanseaza programul CresTEM Viitor


Liceeni din medii defavorizate fac pregatire gratuita pentru examenul de BAC si admiterea la facultate.


Organizatia non-guvernamentala scoala de Valori, in parteneriat cu compania americana Raytheon Missiles and Defense, o divizie a Raytheon Technologies, lanseaza programul “CreSTEM Viitor” – un proiect de pregatire gratuita pentru examenul de Bacalaureat din 2021, dedicat liceenilor din medii defavorizate din Romania.


Aproximativ 45 de elevi de clasa a XII-a ce provin din medii defavorizate vor beneficia de pregatire suplimentara care sa-i ajute sa promoveze probele examenului de BAC la materiile STEM (stiinta, informatica, matematica, fizica, chimie). 


Program dedicat tinerilor pasionati de stiinta si tehnologie 


Proiectul Crestem Viitor ofera pregatire gratuita si cursuri de dezvoltare pentru elevii inscrisi in program. Totodata, pe langa pregatirea pentru examene, tinerii selectati in cadrul programului Crestem Viitor vor fi ajutati si in procesul de studii pentru admiterea la facultatile cu profil stiintific sau tehnologic.


Proiectul se adreseaza liceenilor pasionati de stiinta si tehnologie care vor sa-si lase amprenta asupra viitorului prin intermediul unei cariere in astfel de domenii, dar care nu dispun de ajutor financiar si sprijin din partea familiei (provin din medii defavorizate, monoparentale sau fara parinti etc.), care sa le permita sa se pregateasca in aceasta directie. 


Anul acesta, examenul de BAC a avut cea mai mica rata de promovare din ultimii sase ani, 6 din 10 elevi de liceu au reusit sa ia o nota de trecere, conform statisticilor Ministerului Educatiei si Cercetarii. Unii liceeni au nevoie de ajutor suplimentar si pregatire temeinica pentru a-si dezvolta pasiunea pentru stiinta si tehnologie si, astfel, sa fie cu un pas mai aproape de meseriile viitorului”, spune Silvia Bogdan, Presedintele scolii de Valori. 


CreSTEM Viitor” ofera liceenilor: 




  1. Pregatire specializata pentru materiile STEM din programa examenului de Bacalaureat, alaturi de profesori experimentati;




  2. Ateliere de dezvoltare personala si educatie bazata pe valori, cu traineri dedicati din cadrul scolii de Valori;




  3. Biblioteci Vii”- ateliere de discutii cu profesionisti in domeniile STEM, printre care si expertii companiei Raytheon Missiles and Defense, care le vor impartasi tinerilor din experienta lor de cariera si de viata. 




Pentru noi, cei de la Raytheon, educatia STEM este foarte importanta pentru modul in care tinerii sunt pregatiti pentru piata muncii. Prin crearea unei legaturi stranse intre liceeni si profesionistii STEM speram sa contribuim la succesul academic al acestor tineri si astfel sa ii sustinem in cladirea unei cariere in domeniul tehnologiei”, spune Mike Ellison, Director pentru Europa de Est la Raytheon Missiles & Defense.


ProiectulCreSTEM Viitor” se va desfasura in perioada ianuarie – iulie 2021. La selectia elevilor care vor face parte din program pot participa tinerii fara posibilitati materiale si educationale care isi doresc sa invete si au rezultate bune (medii de minimum 7 la materiile STEM). Dupa selectarea cursantilor, ei vor fi impartiti in grupe de maximum 5 persoane, astfel incat profesorii sa le poata urmari dezvoltarea fiecaruia si sa le ofere consilierea necesara. Fiecare elev va avea un mentor, dar si acces la o pagina electronica unde isi va putea vizualiza si incarca temele, sustine testele si accesa oricand materialele de studiu.



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri