Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

La Atena, agora era adevaratul centru al vietii economice, politice si sociale urbane. Acolo erau deseori dezbatute si discutate de fata cu cetatenii problemele curente ale orasului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Petrica, tu crezi in invierea mortilor? intreaba profesorul
-Nu cred, domule profesor. Pana acum n-am auzit sa fi inviat vreunul.
-Ba sa stii ca s-a intamplat minunea. Unchiul tau, la inmormantarea caruia mi-a spus ca ai fost saptamana trecuta, te asteapta in cancelarie!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Incep testele nationale

18 Iunie 2005
Luni, 20 iunie, absolventii claselor a VIII-a vor sustine prima proba - proba scrisa de limba si literatura romana din cadrul testelor nationale organizate in vederea accesului in clasa a IX-a a anului scolar 2005-2006. In perioada 16-27 mai, la nivelul municipiului Bucuresti se inscrisesera in vederea sustinerii testelor nationale circa 20.606 de absolventi de gimnaziu. 40% din elevii inscrisi au ales disciplina Istoria romanilor pentru sustinerea probei la alegere, restul optand pentru Geografia Romaniei. Din totalul elevilor inscrisi, numai 148 vor sustine proba scrisa de limba si literatura materna din data de 21 iunie (134 la limba germana si 14 la limba maghiara). Elevii din Capitala vor sustine probele de examen in 71 de centre de testare, lucrarile urmand a fi evaluate in 22 de centre zonale de evaluare. In desfasurarea testelor nationale din acest an sunt implicate circa 4381 de cadre didactice din Capitala, dintre care 2656 supraveghetori si 1260 de profesori evaluatori. Comisiile vor fi constituite prin tragere la sorti, in sedinta publica, sambata 18 iunie 2005, la sediul ISMB, str. Icoanei 19, Sector 2, incepand cu ora 9.00.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri