Cultura generala

Multe pasari mici pot zbura cel putin 3000 km fara oprire. Mierla de Groenlanda zboara aproximativ 4100 km peste Atlantic pana la Nordul Africii.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Incep inscrierile pentru sesiunea speciala a Testelor Nationale

21 Ianuarie 2008
Incepand de astazi toti absolventii de gimnaziu care nu au promovat sau care nu s-au prezentat la examenle de capacitate sau testele nationale din anii anteriori, inclusiv 2007, indiferent de varsta, pot participa la sesiunea speciala a testelor nationale, organizata in perioada 21 ianuarie-11 februarie 2008. Inscrierile pentru aceatsa sesiune se fac incepand de astatzi 21 ianuarie 2008, si se incheie pe 25 ianuarie.

Pentru inscrieri, fiecare candidat se va prezenta la secretariatul scolii unde a absolvit gimnaziul, cu buletinul/carte de identitate, certificatul de nastere si o fotografie recenta, tipbuletin/carte de identitate, care va fi aplicata pe legitimatia de concurs. Canditatul va completa o cerere tip de inscriere, iar la dosar i se va adauga foaia matricola pentru clasele I-VIII. Directorul si secretarul unitatii scolare au obligatia sa depuna dosarul candidatului la centrul de testare la care este arondata unitatea de invatamant.

De corectitudinea datelor transmise centrului de testare, raspunde directorul unitatii de invatamant la care candidatul a absolvit cursurile gimnaziale. in situatia in care candidatul si-a schimbat domiciliul, lucru probat prin buletin/carte de identitate, acesta se poate inscrie la un centru de testare, stabilit de comisia judeteana din judetul in care locuieste. in afara acestei situatii, inscrierea in alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale.

Calendarul examenelor pentru sesiunea speciala a Testelor Nationale este urmatorul:
4 februarie: limba si literatura romana - test scris
5 februarie: limba si literatura materna - test scris
6 februarie: matematica - test scris
7 februarie: istoria romanilor si geografia Romaniei - test scris
9 februarie - afisarea rezultatelor (pana la orele 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00-20.00)
10 februarie - rezolvarea contestatiilor
11 februarie - afisarea rezultatelor finale.

Vezi aici subiecte Teste Nationale

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate