Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hrana preferata a mangustei vargate sunt gandacii, larvele si pupele fluturilor. Ele sunt extrem de galagioase, producand 10 tipuri diferite de sunete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care e diferenta dintre un ou de gaina si o scandura de lemn?
Rasp: ou e de gaina iar scandura de.....lemn

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Haos in invatamantul preuniversitar

20 Septembrie 2005
Procedurile de admitere in clasa a IX-a si a XI-a nu sunt reglementate, desi trebuiau emise ordine inca de acum 20 de zile

Desi au trecut aproape trei saptamani de la inceperea noului an scolar, Ministerul Educatiei nu a emis ordinul privind admiterea la liceu. Metodologia admiterii in clasa a IX-a trebuia sa fie aprobata, conform legii, la 1 septembrie. Nici metodologia de trecere in clasa a XI-a nu a fost adusa la cunostinta elevilor, parintilor si cadrelor didactice. De asemenea, regulamentul scolar inca nu a fost publicat in Monitorul Oficial, iar legea privind asigurarea calitatii se mai discuta inca in parlament. ,E total nefiresc, atata timp cat ministrul Miclea s-a tot laudat ca la 1 septembrie regulamentul scolar va intra in functiune. Nu inteleg de ce sunt atatea sovaieli. Cat priveste descentralizarea. noi continuam sa dam legi care nu au acoperire in finante", spune Aurel Cornea, presedintele FSLI. ,Intarzierile sunt cauzate de incompetenta manageriala care exista la ora actuala in preuniversitar. Regulamentul scolar este o aberatie, o imbecilitate", spune Catalin Croitoru, presedintele FEN. Referitor la legea privind asigurarea calitatii, acesta considera ca ,va exista o imixtiune clara a politicului. Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) e definita clar ca un organism independent. In schimb, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) e in subordinea MEC, adica va fi supusa deciziei politice, ceea ce e curata nebunie. Orice comisie externa care vine in scoala pleaca de la raportul comisiei interne. Va fi un adevarat circ, iar domnul Miclea nu a tinut cont de parerile noastre. Se cheltuiesc bani grei cu tot felul de simpozioane si intalniri. Noi vom mai avea proteste. Vorbim de o mare lipsa de profesionalism, de amatori ingrozitori care n-au cunostinte manageriale si juridice... de-asta sunt intarzieri". Presedintele Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, considera ca "daca nu va exista finantare, legea privind asigurarea calitatii e o vorba in vant. Degeaba iese din parlament. Ar trebui ca initial invatamantul sa fie finantat pentru a crea toate conditiile... salarii, material didactic. Aceasta lege este insa un element de baza pentru minister si pentru guvern. Nu presupune neaparat cresterea calitatii, ci o lege pentru justificarea nefinantarii".

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri