Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare desert de pe Pamant este Sahara. Acesta are o suprafata de circa 7.000.000 km patrati si ocupa aproape in intregime partea de nord a continentului african si o mare parte din Egipt, 85% din populatia Egiptului fiind nevoita sa locuiasca in jurul Nilului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

nimeni si prostul erau pe o barca.Nimeni s-a inecat.Prostul s-a dus la salvamar si ia spus:
-heiii!!!!!!!!nimeni s-a inecat!trebuie sa-l salvezi!
-cine esti tu?
-prostul!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii de clasa a VIII-a trebuie sa completeze pe fise codurile liceelor dorite

12 Iunie 2007
Cum se apropie prima proba la testele nationale, elevii au inceput goana dupa note cat mai bune care sa asigure accesul intr-o scoala cat mai competitiva. Media de admitere la liceu este formata 50% din media claselor 5-8 si 50% din cea de la testele nationale.

Elevii si parintii trebuie sa stie neaparat cum se completeaza fisele cu codurile liceelor, mai ales in ceea ce priveste optiunile si clasificarea lor. De aceea, cel mai bine este ca liceele si profilele optionale sa fie trecute pe o ciorna, care va fi prezentata dirigintelui dupa incheierea testelor nationale. Acestia ii vor indruma in alegerea codurilor. Daca elevul va dori insa un liceu cu pofil special, unde trebuie sustinuta o proba de aptitudini, iar elevul nu a sustinut-o, codul acelui liceu, la profilul respectiv, nu poate fi bifat.

In perioada 30 iunie-6 iulie, in scoli vor avea loc mai multe intalniri intre profesori, parinti si elevi pentru a se completa fisele. Acestea vor fi trimise la centrele de introducere a datelor in calculator si vor fi returnate elevilor si parintilor pentru o noua verificare si introducerea codurilor. In cele din urma, fisa finala va fi validata in baza de date cu note si optiuni, iar absolventii claselor a opta vor fi distribuiti in licee sau scoli de arte si meserii.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri