Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

George Washington (1732-1799) a fost primul presedinte al Americii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om are doi cai unul alb si unul negru si ca sa-i deosebeasca l-a vandut pe cel alb si si-a luat unul negru.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii claselor a VIII-a se pregatesc de testele nationale

12 Iunie 2007
230.000 de copii vor sustine prima proba la testele nationale. Ei vor putea apoi sa aleaga sa-si continue studiile la unul dintre cele peste 1.200 de licee din tara sau intr-una dintre cele aproape 500 de scoli de arte si meserii. Anul trecut, din cei 140.000 de candidati, 130.000 au intrat la liceu, in vreme ce ceilalti 10.000 au fost repartizati la scolile de arte si meserii.

In 2006, cele mai cautate licee din tara au fost, dupa mediile de admitere: Colegiul National Sfantul Sava, Colegiul Lazar si Liceul Tudor Vianu din Bucuresti. In tara, cele mai cautate au fost Emil Racovita din Iasi, Unirea din Focsani, Ion Luca Caragiale din Ploiesti, Vasile Alecsandri din Galati, Ovidius si Traian din Constanta.

Specialistii ii sfatuiesc pe parinti si pe elevi sa aleaga liceul si profilul in functie de aptitudini, de talente si de pasiuni, nu doar in functie de medie.

Intr-un procent covarsitor, elevii bucuresteni isi doresc sa urmeze cursurile unui liceu dupa absolvirea gimnaziului, iar majoritatea opteaza pentru profilul real. Doar 7% dintre adolescenti vor sa mearga la o scola de arte si meserii. Anul trecut, 3% dintre absolventii claselor a opta au mers la o scoala de arte si meserii, dupa repartizare. Cu toate acestea, 40% dintre elevii si parintii care bifeaza in formulare optiuni recunosc ca nu sunt bine informati si prefera din start un liceu, oricare ar fi acesta, in defavoarea unei scoli de arte si meserii.

Profesorii ii mai sfatuiesc pe elevi sa aleaga un liceu in apropierea casei, ca sa nu intarzie la ore si sa nu faca absente din cauza traficului. Prima proba a testelor nationale va fi sustinuta pe 18 iunie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 24 iunie.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri