Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Desertul Sahara se extinde cu 1km/luna.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o fabrica de whisky din Scotia.
-Shefu, shefu! mcgregor a cazut in butoiul cu whisky.
-Shi, s-a inecat?
-In cele din urma da.
-Cum adica in cele din urma?
-Pai a reusit sa scoata capu' de 3 ori cerand de fiecare data cate un cub de gheatza.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii clasei a VIII-a se pregatesc pentru Testele Nationale 2006

07 Iunie 2006
Cei peste 238.000 de elevi ai clasei a VIII-a care s-au inscris pentru sustinerea testelor nationale vor incheia vineri, 9 iunie 2006, cursurile anului scolar. Cei mai multi candidati - 16.593 sunt din Bucuresti si vor sustine probele in 57 de centre de testare, iar lucrarile vor fi evaluate in 19 centre. Pentru examenul din acest an, Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat, la nivel national, 1043 centre de testare si 205 centre de evaluare.
Testele Nationale sunt unice pentru toti absolventii clasei a VIII-a care s-au inscris conform calendarului, in intervalul 15 - 26 mai 2006, si presupun trei probe obligatorii pentru elevii care au absolvit cursurile in scoli cu predare in limba romana (limba si literatura romana, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei), in functie de optiunea fiecarui candidat.
Elevii care au absolvit cursurile clasei a VIII-a la o unitate scolara cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine, pe langa aceste probe si una de limba materna.
Media finala de examen se calculeaza astfel:
- pentru elevii care sustin trei probe de evaluare (limba si literatura romana, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei), media se face din notele finale obtinute la fiecare dintre disciplinele de examen;
- pentru elevii care sustin patru probe de examen (limba si literatura romana, limba materna, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei), media se face din notele finale obtinute la fiecare dintre disciplinele de examen;
Potrivit Ordinului nr. 4871/31.08.2005, prima proba a testelor nationale se va desfasura luni, 19 iunie 2006 si va evalua calitatea pregatirii candidatilor la limba si literatura romana.
Marti, 20 iunie, elevii care provin de la scoli cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna, conform programei. In zilele urmatoare, respectiv in datele de 21 si 22 iunie, elevii vor sustine probele scrise la matematica si la istoria romanilor sau la geografia Romaniei, la alegere. Afisarea rezultatelor se va face in data de 25 iunie, pana la orele 16.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 16.00 - 20, se vor depune eventualele contestatii. Rezolvarea acestora se va face in perioada 26 - 28 iunie 2006, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 29 iunie 2006.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri