Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Foca la maturitate are 3,6 m lungime si cantareste 1600 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

cum il cheama pe un caine fara picioare
nu il cheama ca oricum nu vine

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Din anul scolar 2006-2007, admiterea in liceu se va da treptat

29 Septembrie 2005
Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal si profesional de stat pentru anul scolar 2006-2007 nu va mai avea loc intr-o sesiune stricta, multe dintre probe ajungand sa fie date mai devreme de sfarsitul anului scolar, dupa cum se prezinta ordinul semnat de ministrul educatiei si cercetarii, Mircea Miclea.

Spre deosebire de metodologia de anul trecut, in noul act normativ au aparut o serie de modificari, cum ar fi sustinerea inca din cursul lunii mai a probelor de aptitudini si a probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna. Oficialii MEdC sunt de parere ca elevii care sustin aceste probe se pot pregati mai bine, intr-o perioada mai indepartata de testele nationale. Totodata, si organizarea probelor se poate face mai bine in afara perioadei de examene.

In acelasi timp, probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve vor permite accesul si la clasele intensive, fara a mai fi nevoie de un nou test, sustinut la scoala, in urma repartizarii. Subiectele pentru probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve sunt elaborate la nivelul judetului, de catre o comisie special numita si sunt aprobate de inspectorul de specialitate. In acest mod, MEdC spera sa creasca si calitatea subiectelor si unitatea de evaluare la nivel judetean, inclusiv pentru clasele cu predare intensiva a unei limbi moderne.

Elevii care au fost admisi la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve, dar nu au putut fi repartizati la aceste clase, nu vor mai fi nevoiti sa sustina un al doilea test de limba, pentru a fi admisi la clase cu predare intensiva a limbii moderne respective.

O alta schimbare se refera la continutul brosurii privitoare la admitere, care se distribuie elevilor si parintilor acestora. Brosura va cuprinde, intr-un capitol separat, informatiile despre liceele si scolile de arte si meserii particulare, autorizate sau acreditate, care organizeaza admitere in clasa a IX-a. Practic, absolventii de clasa a VIII-a vor avea mai din timp informatii despre unitatile particulare care sunt autorizate, evitandu-se astfel situatiile in care absolventii, din lipsa de informare, sa se inscrie la institutii particulare nerecunoscute de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Sursa: Curentul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri