Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai inalt munte din Canada se numeste Logan (ca pe personajul Marvel Wolverine) si are 5.959 metri inaltime.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doamna la scoala ii spune lu Bula:
-Bula, spune-mi o propozitie cu cuvantul ou!
-Gaina face oua.
-Bravo! Mai spune-mi una!
-Gaina face oua.
-Bula, dar ai mai spus odata aceasta propozitie.
-Fa, dar asta ii alta gaina.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cine mai are nevoie de bacalaureat?

31 Iulie 2008
Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si revista Observator Cultural organizeaza astazi dezbaterea "Cine mai are nevoie de bacalaureat?", la care participa ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.

Fraudele de la bacalaureat i-au determinat pe mai multi rectori sa se gandeasca la reintroducerea examenului de admitere in facultate. Alti rectori sustin ca, daca actualul sistem de acces in invatamantul superior se va mentine, examinarea de la bacalaureat ar trebui sa fie mai bine controlata de centrele universitare.

In ultimii ani nu a existat nici un examen de bacalaureat fara scandal. In 2006 un ziarist a reusit sa cumpere cu 500.000 lei vechi subiectele de examen, cu aproape 12 ore inaintea inceperii probei. Anul trecut subiectele pentru bacalaureat au fost modificate cu doar cateva zile inainte de examene, iar profesorii au sesizat numeroase greseli in conceperea lor. In acest an Departamentul National Anticoruptie a inceput sa "corecteze" tezele de la bacalaureat, pentru a dovedi suspiciunile de frauda. Mai multi profesori si elevi au ajuns in puscarie, iar profesorii au descoperit sute de teze identice, deoarece multi dintre candidati au copiat dupa culegerile cu subiecte gata rezolvate.


Sursa: Romania Libera

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri