Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Venus e singura planeta care se roteste invers comparativ cu celelalte planete din sistemul nostru solar.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Seful este persoana care vine la timp la serviciu in ziua in care tu intarzii si tot seful este persoana care intarzie in acele zile in care tu vii la timp sau chiar mai devreme.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cererea pentru meditatii in crestere

16 Octombrie 2007
Dupa desfiintarea testelor nationale si introducerea tezelor cu subiect unic s-a declansat o isterie a meditatiilor. In perioada aceasta cererea pentru meditatii a crescut foarte mult, iar cererile de pregatire in particular pentru limba si literatura romana si matematica pentru clasa a VII-a si a VIII-a s-au inmultit.

In foarte multe unitati de invatamant preuniversitar, la cererea parintilor si cu acordul conducerilor sunt organizate contra cost meditatii in afara orelor de pregatire rezervate special in orarul scolar. O parte dintre parinti au considerat ilegale aceste ore suplimetare. Liliana Preoteasa, directorul general al Directiei Management Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, a declarat ca "Nu este de competenta Ministerului Educatiei sa urmareasca aceasta activitate. Noi nici nu autorizam scolile sa faca asa ceva, nici nu le dezautorizam. Profesorul meditator are insa obligatia sa inregistreze la Fisc venitul obtinut".

Odata ce a crescut cererea pentru meditatii era de asteptat ca si pretul sedintelor de pregatire sa creasca. Fata de anul trecut s-a produs o crestere in medie de 10 lei; daca anul trecut parintii plateau in jur de 20-25 lei pentru sedinta de meditatie, anul acesta vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 30-35 lei pentru aceeasi sedinta.

In ce priveste problema meditatiilor contra cost in scoli, profesorii sunt obligati sa se inregistreze la administratia financiara, iar directorul scolii trebuie sa respecte legea invatamantului care prevede: "Institutiile si unitatile de invatamant care organizeaza activitati finantate integral din venituri proprii (inclusiv meditatii, n.r.), potrivit legii, pot acorda salariatilor care participa la realizarea acestor activitati, in limita veniturilor realizate, urmatoarele drepturi salariale suplimentare: un supliment de pana la 30% din salariul de baza al functiei, pentru personalul didactic calificat, didactic auxiliar si nedidactic; o indemnizatie de pana la 20% pentru personalul didactic necalificat din mediul rural care desfasoara activitate didactica".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri