Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Orasul Grasse (Franta) este considerat a fi capitala mondiala a parfumurilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum recunoaste o pisica o zi ghinionista?
Daca-i taie un caine calea!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Candidatii de la Bac au fost aspru supravegheati

22 August 2008
La prima proba scrisa a bacalaureatului din acasta sesiune, candidatii au fost supravegheati cu strictete de catre profesori, care i-au insotit chiar si la toaleta, unde elevii au fost nevoiti sa-si faca nevoile cu usa deschisa.
Pentru a stopa tentativa de frauda, Inspectoratul scolar a selectat pentru centrele de examen 20 de licee dotate cu camere video pe holuri, doua dintre ele avand asemenea sisteme de supraveghere chiar si in clase.

Scoala Generala "Jose Marti" din Sectorul 2 este unul dintre aceste centre, insa candidatii sunstin ca nu s-au simtit deranjati de prezenta camerelor de luat vederi.
Elevii au fost stresati mai mult de comportamentul Comisiei de examinare, ai carei membri au fost extrem de exigenti, comparativ cu sesiunea trecuta.

Toate obiectele personale - telefoane mobile, bagaje, portofele - au fost "extrase" de la candidati, depuse in pungi sigilate, etichetate si redate posesorilor acestora la incheierea examenului. Membrii comisiei au "patrulat" mult mai des prin clase, iar un profesor supraveghetor a fost chiar dat afara din sala, pentru ca a fost surprins citind ziarul.
Unii dintre elevi s-au plans ca nu li s-a asigurat apa, in ciuda temperaturii ridicate din sala de examen.

Unii dintre elevii care ieseau din examen erau cat de cat multumiti de ceea ce au facut, altii erau foarte multumiti. Unii se vaitau ca n-au reusit sa faca nici o miscare, altii le sopteau colegilor ca au reusit sa se descurce, adica sa copieze din stanga si din dreapta cate ceva. La Grupul Scolar Agricol din Focsani a fost folosit un subiect de rezerva dupa ce un candidat a intarziat pentru ca a avut o cadere de calciu.

Bacalaureatul va lua sfarsit miercuri, 27 august, urmanad ca pe 1 septembrie sa se afiseze rezultatele finale, dupa ce, in prealabil vor fi corectate si contestatiile candidatilor.

Sursa: Calificativ.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri