Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tantarii sunt activi mai ales in zori si dupa apusul soarelui, momente cand femelele anumitor specii migreaza si peste 60 de kilometri in cautarea hranei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce submarinele albaneze ies la suprafata din doua in doua minute?
- Ca sa ia aer vaslasii...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureatul va fi supravegheat de pe hol

11 August 2008
Examenul de bacalaureat ar putea fi supravegheat, din 2009, cu ajutorul unor camere video care, potrivit intentiei Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), nu vor fi montate in salile de examen, ci pe holurile liceelor.

"Experimental, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizata in liceele dotate cu camere video. Vor fi 20 de centre de examen, care au supraveghere video pe holuri.

Asa vom vedea daca sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, iar asta pentru a se inspira, la fel de des, din fituici ascunse. De anul viitor, ne gandim sa cerem fonduri pentru ca acest lucru sa se intample in toate liceele bucurestene", a declarat, pentru NewsIn, reprezentantul ISMB, inspectorul Sergiu Moga.

Inspectoratul prefera ca supravegherea sa fie facuta cu ajutorul camerelor video instalate pe hol, si nu in salile de clasa, pentru a nu spori inutil presiunea asupra copiilor.

Moga a precizat ca decizia de a instala camere video pe holurile tuturor centrelor de examene din Bucuresti ar putea determina "intrarea examenului de bacalaureat in normalitate".

Tot in sesiunea a doua de bacalaureat, care va avea loc in intervalul 18 august - 1 septembrie, va fi inaugurata o alta solutie impotriva copiatului.

La intarea in fiecare sala de examen vor exista saci in care candidatii vor fi obligati sa lase toate lucrurile din buzunare, in afara instrumentelor de scris.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri