Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Salmon P. Chase a fost primul chip care a aparut pe bancnota de 1 dolar si nu George Washington cum ar crede multi. Salmon P. Chase a fost secretar federal al trezoreriei in administratia presedintelui Abraham Lincoln.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda merge cu pestisorul la veterinar.
- Eu cred ca este epileptic, ii spune ea veterinarului.
Veterinarul arunca o privire si ii raspunde:
- Mie mi se pare ca e destul de linistit.
- Stati, ca inca nu l-am scos din bol!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureatul este revizuit, dar nu se schimba nimic

02 Septembrie 2008
In ciuda numeroaselor contestatii aduse de parinti, profesori, sindicate si organizatii ale societatii civile, examenul de bacalaureat din 2009 se va desfasura dupa o procedura similara celei de anul acesta.

Metodologia pentru bacalaureatul din 2009 cuprinde modificari minore fata de cea de anul acesta. "Singura schimbare importanta este aceea ca subiectele vor fi postate pe site-ul ministerului in jurul datei de 30 noiembrie, cu trei luni mai devreme decat anul acesta. Continuam sa le publicam pentru ca asa este mai bine pentru elevi", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mihaela Suciu, citat de Newsin.

Parerile celor implicati, legate de pastrarea metodologiei de organizare din 2008, converg spre ideea ca ministerul a luat o decizie gresita. "Faptul ca ministerul nu a modificat metodologia dupa care se va desfasura bacalaureatul, dar mai ales faptul ca vor publica din nou subiectele pe Internet este o mare prostie. S-a vazut doar, anul acesta, cum se copiaza daca subiectele sunt pe Internet", a comentat fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Si specialistii in metodele de invatare, din cadrul societatii civile, considera ca publicarea subiectelor inainte de examen este o greseala educationala. "Nu numai ca incurajeaza copiatul si chiar coruptia, dar publicarea subiectelor pe Internet impinge spre memorarea mecanica. Ori credeam ca vrem sa-i invatam pe copii sa gandeasca...", explica seful Departamentului de Integrare Europeana din cadrul Centrului Educatia 2000+, Eugen Palade.

Si reprezentantii organizatiilor de parinti sunt deceptionati de faptul ca examenul se va desfasura, si la anul, in acelasi mod. "Am semnalat de nenumarate ori neregulile, legate mai ales de publicarea subiectelor pe Internet, dar se vede ca nu am fost ascultati si se merge in continuare pe metodologia de anul acesta", spune presedintele Federatiei Nationale a Asociatiei de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna.

De aceeasi parere sunt si sindicatele din educatie, care considera ca actuala metolodologie incurajeaza fraudele si acuza ca nu au fost contactate de reprezentantii ministerului, pentru a participa la dezbaterea publica privind bacalaureatul din 2009. "In mod clar, formula bacalaureatului va trebui sa fie revazuta cu seriozitate, pentru ca s-a vazut clar ca nu e decat o sursa de coruptie si frauda si nu cred ca cineva vrea ca in tara noastra invatamantul sa devina o scoala de frauda", a afirmat presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru.

Metodologia dupa care se va desfasura bacalaureatul in 2009 a fost in dezbatere publica pe Internet, timp de o luna, incepand din 25 iulie.

La bacalaureatul de anul acesta, lista subiectelor a fost publicata pe Internet, pe pagina www.subiecte2008.edu.ro, la inceputul lunii aprilie. Dupa proba orala de limba si literatura romana, desfasurata pe 23 iunie, in urma mai multor sesizari, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a reclamat la organele de ancheta abilitate un posibil caz de scurgere de informatii, prin care ar fi fost divulgate cerintele la cele 100 de subiecte publicate pe internet. Ministrul a mai precizat ca, in cadrul anchetei pe aceasta tema, au fost audiate peste 100 de persoane, iar vinovatii vor plati.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri