Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Una din inventiile lui Nikola Tesla este "Raza Mortii", un aparat menit sa aduca pacea mondiala si sa apere SUA, care putea distruge intr-o clipa orase si armate intregi. Se spune ca ideile lui Tesla au stat la baza faimosului experiment Philadelphia, din 1943, cand vasul Eldridge a fost facut sa "dispara".

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Cum bagi o girafa in frigider din 3 miscari?
-Deschizi frigiderul, bagi girafa, inchizi frigiderul.

-Cum bagi un elefant in frigider din 4 miscari?
-Deschizi frigiderul, scoti girafa, bagi elefantul, inchizi frigiderul.

-Leul a convocat o adunare. Toate animalele erau prezente in afara de una. Cine lipseste?
-Elefantul din frigider.

-Te afli in fata unui rau plin cu crocodili. Cum il vei traversa?
-Inotand, caci crocodilii sunt la adunarea cu leul.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bac 2011: Vezi subiectele de la limba romana

27 Iunie 2011


Candidatii la prima sesiune a examenului de bacalaureat au sustinut, luni, proba scrisa la Limba si Literatura Romana, potrivit calendarului aprobat de MECTS.



Primul subiect pe care l-au avut de rezolvat absolventii de liceu a fost un fragment din "Nunta in cer" de Mircea Eliade. Pornind de la acest roman, candidatii au trebuit sa raspunda la noua cerinte, scrie Adevarul.



De asemenea, un alt subiect la proba scrisa de Limba si Literatura Romana a necesitat realizarea unui eseu de doua-trei pagini cu particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o opera dramatica de Ioan Luca Caragiale, Camil Petrescu ori Marin Sorescu.



Astfel, absolventii de liceu ar fi trebuit sa aleaga un personaj din "O scrisoare pierduta", "Jocul ielelor" (Camil Petrescu) sau "Iona".'



"Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: 'A avea un ideal inseamna a avea o oglinda'" a fost un alt subiect cu care s-au confruntat, luni, candidatii.



Bacalaureat 2011: Experimentat, stresat si fara fituici - Reportaj Ziare.com



Subiectele la Limba si Literatura Romana, prima proba scrisa la bacalaureat, au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 741 de centre de examen, in care au fost prezenti peste 200.000 de elevi, au informat, luni, reprezentantii Ministerului Educatiei.



Citeste continuarea pe www.ziare.com.



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri