Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coreea a fost anexata de Japonia in 1910, dupa ce mai intai a fost instituit protectoratul asupra tarii in 1905. In 1945, in urma infrangerii Japoniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, armatele Uniunii Sovietice si ale Statelor Unite au ocupat jumatatea de nord, respectiv cea de sud a peninsulei. Cei doi inamici in Razboiul Rece au sprijinit formarea unor guverne care agreau propriile ideologii, ajungandu-se la impartirea actuala a Coreei in doua state: Coreea de Nord si Coreea de Sud.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua blonde conduceau o decapotabila si ajung la sensul giratoriu. Conduc ce conduc si la un moment dat dau de un cersetor:
-Doamna, dati-mi si mie o paine
- Da,desigur poftim.
Mai conduc ce mai conduc si iar dau de un cersetor:
-Doamna,dati-mi si mie o tigara
-Da de sigur,poftim.
Mai conduc ce mai conduc si dau de un cersetor:
-Doamnelor, daca-mi da-ti si un foc ,va arat cum sa iesi-ti din sensul giratoriu.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Au inceput emotiile admiterii la liceu

05 Mai 2006
De astazi si pana pe 7 mai, elevii de clasa a VIII-a, care doresc sa urmeze un liceu vocational sau cu program bilingv de predare, vor sustine probele de aptitudini sau de limba moderna.
Liceele vocationale pentru care elevii pot candida includ licee cu profil pedagogic, muzical, coregrafic si arta actorului, teologic, sportiv sau militar. Cei care sustin probele de limba moderna pentru clasele bilingve vor avea acces si la clasele cu profil intensiv fara a mai sustine alt test. Elevii vor primi de la scoala de provenienta o fisa de inscriere cu care sa se prezinte la centrul de examinare si o anexa pe care va fi trecuta nota obtinuta. Anexa va ramane in posesia elevului si urmeaza a fi atasata fisei de inscriere in perioada de completare a optiunilor pentru admiterea computerizata.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri