Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Termenul DJ - "disc jockey" a fost folosit prima data in anul 1937.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o intersectie opreste un sofer. Nestiind cum sa ajunga unde avea nevoie, intreaba un politist, in mai multe limbi, insa fara succes. Vazand ca nu scoate nimic de la politist, pleaca mai departe.
Vine o batrana la politist si ii spune:
- Uite, maica, omu' ala stia atatea limbi straine!
La care politistul ii da replica:
- Si la ce i-a folosit?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Aproape 8% dintre elevii bucuresteni care au dat tezele cu subiect unic au depus contestatii

15 Ianuarie 2008
Aproape 1.400 de elevi bucuresteni de clasa a VII-a si a VIII-a si-au contestat notele obtinute la tezele cu subiect unic de la Limba si literatura romana. La Matematica au fost contestate 396 de lucrari, din totalul de 26.000 de elevi care au sustinut acest examen in Capitala.

Conform situatiilor transmise la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, la clasa a VII-a au fost 552 de contestatii la Limba si literatura romana, la Matematica 186 si la Limba germana 3 contestatii. La clasa a VIII-a, la Limba si literatura romana au fost cele mai multe lucrari contestate, anume 792, la Matematica au fost 210 contestatii, la Limba germana 11 contestatii, la Istorie 222 si la Geografie 83 de contestatii.

Disciplinele la care se sustin teze in clasa a VII-a sunt Limba si literatura romana, Matematica, respectiv Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Elevii de clasa a VIII-a sustin teze cu subiect unic la Limba si literatura romana, Matematica si, la alegere, Geografie sau Istorie.

Elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, vor sustine o proba de Limba si literatura materna. Pentru acestia din urma, subiectele sunt asigurate in limba materna studiata.

Realitatea Romaneasca

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri