Cultura generala

Daca cineva ar putea vedea un atom ar avea parte de o ''priveliste'' ciudata pentru ca atomii nu prea sunt alcatuiti din mare lucru. In centrul unui atom se gaseste un mic punct numit nucleu. In jurul lui se rotesc, ca planetele in jurul Soarelui, mici puncte de materie numite electroni. Totusi, intre electroni si nucleu, exista mult spatiu liber, ceea ce insemna ca noi toti, fiind alcatuiti din atomi, suntem formati din mult spatiu gol.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Aproape 8% dintre elevii bucuresteni care au dat tezele cu subiect unic au depus contestatii

15 Ianuarie 2008
Aproape 1.400 de elevi bucuresteni de clasa a VII-a si a VIII-a si-au contestat notele obtinute la tezele cu subiect unic de la Limba si literatura romana. La Matematica au fost contestate 396 de lucrari, din totalul de 26.000 de elevi care au sustinut acest examen in Capitala.

Conform situatiilor transmise la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, la clasa a VII-a au fost 552 de contestatii la Limba si literatura romana, la Matematica 186 si la Limba germana 3 contestatii. La clasa a VIII-a, la Limba si literatura romana au fost cele mai multe lucrari contestate, anume 792, la Matematica au fost 210 contestatii, la Limba germana 11 contestatii, la Istorie 222 si la Geografie 83 de contestatii.

Disciplinele la care se sustin teze in clasa a VII-a sunt Limba si literatura romana, Matematica, respectiv Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Elevii de clasa a VIII-a sustin teze cu subiect unic la Limba si literatura romana, Matematica si, la alegere, Geografie sau Istorie.

Elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, vor sustine o proba de Limba si literatura materna. Pentru acestia din urma, subiectele sunt asigurate in limba materna studiata.

Realitatea Romaneasca

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate