Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pana in varful Turnului Eiffel sunt 1.792 de trepte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Badea Gheorghe a inceput sa repare acoperisul casei.
Partea buna e ca a ajuns in virful casei.
Partea proasta e ca a inceput sa alunece.
Partea buna e ca s-a prins de burlanul casei.
Partea proasta e ca burlanul s-a rupt.
Partea buna e ca sub el era o capita de fin.
Partea proasta e ca in capita era o furca cu tepii in sus.
Partea buna e ca n-a cazut pe furca.
Partea proasta e ca nici pe capita n-a cazut...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Adomnitei face experimente pe pielea elevilor

21 Noiembrie 2007
Inlocuirea dintr-o semnatura a testelor nationale cu tezele cu subiect unic este un subiect care a tinut prima pagina a ziarelor multa vreme si acum revine in actualitate avand in vedere ca aproximativ 450.000 de elevi vor sustine, incepand cu 30 noiembrie, tezele cu subiect unic.

Noul criteriu de admitere la liceu, pe baza mediei generale din clasele V-VIII si pe baza notelor obtinute la tezele cu subiect unic, metoda introdusa recent de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, nu este agreat de nimeni, insa asta nu conteaza pentru Cristian Adomnitei. Incepand cu anul scolar 2007-2008, se desfiinteaza testarea nationala, iar elevii vor intra la liceu pe baza mediei generale din anii de gimnaziu si a notelor la tezele cu subiect unic.

Elevii de clasa a saptea vor da teze la matematica si limba romana, iar cei de clasa a opta, la romana, matematica si la alegere intre istorie si geografie. Evaluarea se face pe baza unui punctaj de la 1 la 100, iar durata fiecarei teze este de doua ore.

Profesorii nu sunt incantati de noua metoda de admitere la liceu si considera ca cea mai buna si cea mai obiectiva metoda ar fi examenul clasic de intrare la liceu. Unii profesori sunt de parere ca admiterea clasica la liceu, pe baza de dosar si sustinerea unui examen, ar fi cea mai buna varianta.

Conform declaratiei unor surse, ar trebui aduse unele imbunatatiri in ceea ce priveste examenul de admitere la liceu, in sensul ca acesta sa se dea pe specializari, strict la materiile profilului pentru care opteaza candidatul, aceasta fiind cea mai buna metoda de intrare la liceu. Admiterea pe baza notelor obtinute la tezele cu subiect unic nu este o masura buna. Tezele vor introduce un grad de subiectivism in ceea ce priveste evaluarea elevilor.

Curentul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri