Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare variatie de temperatura din toate timpurile se inregistreaza la Verhoiansk, an Siberia, unde iarna sunt - 68 de grade celsius, iar vara se ating + 37 de grade.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O familie a gasit in cutia postala doua bilete la un concert si o scrisoare: "Ghici de la cine?". Intorcandu-se seara tarziu de la concert, si-au gasit apartamentul gol, iar de dulap era agatata o alta scrisoare cu continutul: "Ei, ati ghicit?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Absolventii clasei a opta vor fi examinati la matematica

21 Iunie 2006
Astazi toti elevii care s-au inscris la testele nationale vor sustine examenul la matematica. Dupa aceasta proba va urma testul la alegere dintre geografie si istorie.

Ministrul educatiei, Mihail Hardau, a anuntat ca in urma incidentului de sambata, cand subiectele la istorie au ajuns in mana unui jurnalist, profesorii au pregatit un alt set de subiecte la aceasta materie.

Reprezentantii inspectoratelor scolare au venit deja la Ministerul Educatiei pentru a lua plicurile cu noile subiecte. Ministrul Mihail Hardau a fost si el prezent pentru a verifica cum se desfasoara distribuirea subiectelor la istorie.

Ieri absolventii claselor a opta care au invatat in limba materna au sustinut cea de-a doua proba a testelor nationale. Aproape 12.500 de elevii au dat examen la limba si literatura materna. Dintre acestia, 11.000 au sustinut proba in limba maghiara, iar restul in germana, slovaca, ucraineana sau sarba. Examenul la limba si literatura materna a fost organizat in 18 judete. In Bucuresti elevii au sustinut cea de-a doua proba a testelor nationale in doua centre de examinare.

Ministrul educatiei ii sfatuieste pe elevii care sustin testele nationale sa rezolve subiectele pe care le stiu cel mai bine si sa nu incerce sa copieze. Mai mult, Mihail Hardau ii asigura pe elevi, dar si pe parintii acestora, ca nu se vor mai inregistra alte incidente neplacute in aceasta sesiune de examene.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri