Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dintii ascutiti ai liliacului vampir actioneaza ca niste ace in pielea victimei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce s-au inventat gardienii publici?
Ca sa aiba si politia de cine sa-si bata joc.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

30 mai - 3 iunie 2016: inscrierea candidatilor la prima sesiune a examenului de bacalaureat

30 Mai 2016
Potrivit calendarului examenului national de bacalaureat, înscrierea candidatilor pentru prima sesiune are loc în perioada 30 mai-3 iunie. Înscrierile se fac atât pentru absolventii din anul scolar 2015-2016, cât si pentru cei din promotiile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.



Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, aprobata prin ordinul MECS nr. 5080/31.08.2015, înscrierea candidatilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fisa-tip informatizata, la secretariatele liceelor pe care acestia le-au absolvit, numai în perioada prevazuta în calendarul examenului.



Pentru candidatii din seria curenta, profesorii diriginti întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidentele din licee. Tabelele cuprind optiunile pentru probele de examen si semnatura elevilor. Odata cu tabelele, profesorii diriginti depun si fisa-tip informatizata, tiparita si semnata de fiecare candidat, în care acesta îsi asuma optiunile pentru disciplinele de studiu prevazute pentru probele la alegere, la care doresc sa sustina examenul de bacalaureat.



Candidatii din anii precedenti se pot înscrie, în perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat, la secretariatul unitatii de învatamânt pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de catre secretariate (certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola, adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor).



Absolventii din seriile anterioare, în situatia schimbarii domiciliului în alta localitate, mentionata ca atare în buletinul/cartea de identitate, se pot înscrie pentru a sustine bacalaureatul la o unitate de învatamânt de acelasi profil, stabilita de comisia de bacalaureat judeteana din judetul în care se afla noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situatii, înscrierea în alt judet este permisa numai cu aprobarea Comisiei Nationale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate si însotite de documente doveditoare, transmise la Directia Generala Învatamânt Preuniversitar.



Elevii români care au studiat în strainatate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta stabilite de MENCS, prin Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor. Candidatii proveniti din învatamântul particular autorizat sa functioneze provizoriu se înscriu la centrul de examen desemnat de comisia de bacalaureat  judeteana/ a  municipiului Bucuresti.

 

Examenul de bacalaureat 2016 va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, sustinuta pâna în 15 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor digitale, urmata,  între 27 iunie - 1 iulie, de proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala.



Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba si literatura româna (proba E)a) si vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba si literatura materna (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E)d).



Afisarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (pâna în ora 16.00) si, în aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (între orele 16:00-20:00), care urmeaza a fi solutionate în perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice în data de 16 iulie.

 

Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri