Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

E posibil sa faci o vaca sa urce scarile. Dar nu si sa le coboare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea politetei
Sa stai in picioare intr-un autobuz gol.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

149.130 de absolventi ai clasei a VIII-a au participat la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale 2016

28 Iunie 2016
Luni, 27 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, proba de Limba și literatura română. Dintre cei 153.672 de candidați înscriși, au fost prezenți 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 6 candidați. Lucrările acestora au fost notate cu 1.



Marți, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afișare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.



Pentru susținerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaților vor fi evaluate în centre zonale din alte județe decât cele în care au avut loc probele.



Reamintim că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).



Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri